Tukang Follow Ini Blog

Nak Kuruskan Badan Dengan CEPAT???Ini Rahsianya......

Author: Mr.ReVMon / Labels: , ,

Korang ada mengalami masalah BERAT BADAN??berat badan berlebihan?payah nak kurangkan berat?nak kurus dan body cantik?Jadi dalam entri kali ni, aku nak kongsikan tips-tips dan cara kuruskan berat badan dengan cepat,selamat dan efektif....




Korang tak perlu makan pil-pil pelangsing yang merbahaya dan belum tentu berkesan, tak perlu berdiet dan menyeksa diri dan tak perlu menghabiskan duit beratus ringgit beli Jus Mate....heheh...ikut jer cara yang kawan aku telah buktikan berkesan.....begini ceritanya....

Biar aku namakan kawan ku ini sebagai Joe.....Joe ni memang ada masalah berat badan....badan dia memang besar.Berat dia mencecah 135 kg.Bayangkanlah!!Jadi tahun lepas,Joe ni nak melangsungkan perkahwinan....Jadi,atas sebab kesihatan dan of course lah nak nampak lebih 'anggun' dan mantap bodynya sebelum dia naik pelamin, jadi Joe pun mulalah bertekad untuk menguruskan badan.

Jadi sebagai langkah permulaan,Joe ni pergi la mendaftar ke gimnasium..Gimnasium ni memang terkenal dengan trainer2 yang hebat dalam bab2 fitness dan menguruskan badan ni.Jadi,bila Joe ni pergi ke gym ni,dia pun mulalah diperkenalkan dengan 2 pakej untuk menguruskan badan.....iaitu......

A) PAKEJ CEPAT (RM 50:SELAMA 2 JAM)    vs.      B) PAKEJ PANTAS (RM100:SELAMA 1 JAM)

Jadi sebagai permulaan,yelah...si Joe ni baru 1st time menjejakkan kaki ke gym, so dia pun pilih la dulu Pakej A........

Setelah buat pembayaran,Joe pun disuruh masuk ke dalam sebuah bilik....Bilik tu memang panas,ala2 bilik sauna gitu..ecewahh~~...kemudian masuklah seorang trainer wanita yang cun...body memang mantopp la...sexy plak tu....pakai bikini je...Then dia kata pada Joe,

"Kalau abg dapat kejar dan tangkap saya, abg boleh buat apa saja pada saya"....Joe tergamam...dalam hati dia kata...."Wahh...ini peluang baik...".Jadi dia pun bersetuju dengan 'tawaran trainer sexy tu....

Maka bermulalah aksi kejar mengejar antara Joe dan trainer sexy tu...Al-maklumlah...si Joe ni 135 kg,nak kejar si trainer yg slalu training kat gym,badan solid-molid plak tu....confirm tak dapat!Setelah cukup 2 jam tempoh pakej yang Joe ambil tu,ternyata Joe memang tak dapat nak tangkap trainer sexy tu....jadi melepas la si Joe......Lepas terlentang kepenatan,Joe pun pegi la timbang berat badan dia....dan ternyata....dalam masa 2 jam 'berlatih' berlari kejar trainer tu,dia dah turun 2 kilo! Waahhh...ini satu perkembangan menarik...Joe sangat teruja dan berkira-kira nak datang semula esok dan nak try Pakej B plak...

Esok nya,datang lah Joe sekali lagi ke gym tu dan dengan confident nya dia ckp kat kaunter pendaftaran gym tu...

"Dik, arini saya nak try Pakej B pulak...semalam saya try Pakej A dah turun 2 kg..arini nak try Pakej B pulak...mesti turun lagi banyak...",kata si Joe ni teruja....

Jadi Joe pun disuruh untuk masuk ke dalam bilik di sebelah bilik semalam....dan lepas 5 minit menunggu..masuklah seorang trainer lelaki yang gagah perkasa dengan badan berketul-ketul ke dalam bilik tu....dia pun cakap...

"Ok bang,saya trainer abg untuk arini...saya akan kejar abg sampai dapat....abg kena elak dari ditangkap saya...kalau saya dapat tangkap abg,siaplah saya akan buat apa sahaja dengan abg!"

Dengar je kata-kata yg trainer tu ckp...Joe pun terus pitam dan pengsan~~~~~

*Hahaha...jangan marah yer kawan2....gurau2 jer....sekadar hiburan dan gurauan di masa lapang*

Sesiapa yang rajin berblog mungkin berpeluang menang anugerah Nuffnang Asia-Pacific Blog Award...tengok di sini!

Mari kita sebarkan iklan dan dapat ganjaran di sini..Check it Out now!

2 Komen:

Fatimah Bt Tony said...

Perkongsian yang menarik admin. Nak kurus ni kalau tak kena langkah yang betul, protein pun ngelak nak ambik, memang ada peluang badan kurus tapi menggeleber macam orang tua..huhu

Saya ada berkongsi bagaimana vitamin semulajadi dapat membantu menguruskn badn sehingga 5-6 kg dalam masa 2-3 bulan. Untuk ibu menyusu yang nak kurus pun ada.

Http://KedaiVitaminFatimah.Wordpress.Com

Bali Tour said...

terima kasih atas informasinya :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...